Logo Ajuda Ajuda
  Sumari > Eines > Wiki > Com administrar els documents d'un wiki

Logo Eines Com administrar els documents d'un wiki
Què és?

Les opcions d'administració del wiki permeten la gestió dels diferents documents que el composen. El fet de que disposis o no de permisos per realitzar aquestes accions dependrÓ de com la persona administradora del grup hagi configurat el wiki.

Per a què serveix?
Permet copiar documents a altres wikis del portal, eliminar documents, canviar-los els identificadors, desbloquejar-los i canviar el document inicial.

Com fer-la servir?

a) Copiar un document wiki

1- Vés al wiki. Si el wiki és general del portal, selecciona'l de l'apartat Eines del menú esquerre de la pÓgina principal del portal. Si pertany a un grup, vés a Grups > El grup > Continguts > Wiki.

2- Fes clic sobre l'opció Tots els documents del menú horitzontal. Apareix la llista de tots els documents que composen el wiki. Marca la casella de l'esquerra del document que t'interessi i prem Copiar.

3- Un cop triat l'idioma del document que es vol copiar prem un altre cop Copiar. ApareixerÓ la llista dels wikis disponibles al portal. Selecciona el que t'interessi i prem Copiar.

b) Esborrar un document wiki

1- Vés al wiki. Si el wiki és general del portal, selecciona'l de l'apartat Eines del menú esquerre de la pÓgina principal del portal. Si pertany a un grup, vés a Grups > El grup > Continguts > Wiki.

2- Fes clic sobre l'opció Tots els documents del menú horitzontal. Apareix la llista de tots els documents que composen el wiki. Marca la casella de l'esquerra del document que t'interessi i prem Esborrar.

3- Un cop triat l'idioma del document que es vol esborrar prem un altre cop Esborrar.

c) Canviar l'identificador d'un document wiki

1- Vés al wiki. Si el wiki és general del portal, selecciona'l de l'apartat Eines del menú esquerre de la pÓgina principal del portal. Si pertany a un grup, vés a Grups > El grup > Continguts > Wiki.

2- Fes clic sobre l'opció Tots els documents del menú horitzontal. Apareix la llista de tots els documents que composen el wiki. Marca la casella de l'esquerra del document que t'interessi i prem Canviar l'identificador.

3- Apareix un avís de que els enllašos al document es veuran afectats. Si es vol continuar endavant, podrem canviar l'identificador. Se'ns indicaran els idiomes als que afectarÓ el canvi.

d) Desbloquejar un document wiki

1- Vés al wiki. Si el wiki és general del portal, selecciona'l de l'apartat Eines del menú esquerre de la pÓgina principal del portal. Si pertany a un grup, vés a Grups > El grup > Continguts > Wiki.

2- Fes clic sobre l'opció Tots els documents del menú horitzontal. Apareix la llista de tots els documents que composen el wiki. Marca la casella de l'esquerra del document que t'interessi (apareixeran bloquejats els documents que s'estiguin editant) i prem Desbloquejar. S'ha de tenir en compte que desbloquejar una pÓgina que s'estÓ editant, i que per això apareix com a bloquejada, pot portar a la pèrdua dels canvis que s'estiguin fent.

e) Canviar el document inicial d'un wiki

1- Vés al wiki. Si el wiki és general del portal, selecciona'l de l'apartat Eines del menú esquerre de la pÓgina principal del portal. Si pertany a un grup, vés a Grups > El grup > Continguts > Wiki.

2- Fes clic sobre l'opció Tots els documents del menú horitzontal. Apareix la llista de tots els documents que composen el wiki. El document inicial actual apareixerÓ marcat amb la icona .

3- Marca la casella de l'esquerra del document que t'interessi que sigui el nou document inicial i prem Establir com a document inicial.

Accions relacionades
Wiki
Com gestionar les diferents versions d'un document wiki
Com convertir un document wiki a un altre format
Com utilitzar l'editor de textos
Com afegir una imatge a un document wiki

Sumari | ©e-Catalunya - Generalitat de Catalunya